Warning: Parameter 1 to NP_BadBehavior::event_PostAuthentication() expected to be a reference, value given in /home/jbenoene/public_html/mette_marta/nucleus/libs/MANAGER.php on line 331
Oostblog - Przygody w Polsce » Search

Search Results


21/06: Xx

Categorie: General
Door: Maartje
Bij Xavier plaats ik geen uitleg, er zijn dingen die zonder woorden ook begrepen worden.

31/03: Meta-blog

Categorie: Meta
Door: Maartje
Ik had mezelf uiteindelijk nooit zien bloggen, laat staan andere blogs lezen. Ik doe beide nu, maar dat wil niet zeggen dat ik het nog steeds niet moeilijk heb met de aard van het medium. Algemeen leesbaar, dat weet ik van in het begin, daarom heet Xavier in het echt ook niet Xavier. En daarom schrijf ik nergens de naam van mijn leerkracht Russisch. Die leesbaarheid is net de hele pointe, terwijl uiteindelijk van alle mensen die op het internet zitten maar een nanofractie hier terechtkomt. Dus ik kan eigenlijk best schrijven hoe Xavier echt heet. Maar ik doe het niet.

En dat vind ik zo arrogant. Ervan uitgaan dat wat ik schrijf ook boeiend genoeg is om de mensen te laten terugkomen. Ik weet helemaal niet of dat waar is. 't Is ook niet zo boeiend wat ik meemaak. Er zitten hier duizenden buitenlandse studenten die de tijd die ik bloggend doorbreng, nuttiger en spannender weten te passeren. Maar ze bloggen niet, dus geen mens die het weet.

Enfin, en dan heb ik het ook moeilijk met de vergankelijkheid. Een boek, bijvoorbeeld, bewaart zichzelf wel in een doos op zolder. Wordt jaren later opgepakt, afgestoft en opnieuw gelezen. En gedateerd bevonden. En dus geschiedenis.

Dit wordt nooit geschiedenis. Op een moment ga ik naar huis, valt alles weer terug in zijn normale plooi en komt er hier geen kat meer. Er valt dan geen stof op een website, maar ze bewaart zichzelf ook minder lang. En dat vind ik zo jammer. Want net nog las ik de eerste alinea, heb ik hier en daar een woord toegevoegd. Al die moeite voor vergetelheid?

Nee dus. Ik schrijft mijn blog over. Dan kan ik zelf bepalen wie hem leest, later, als deze protoblog vergeten is. Xavier blijft wel Xavier, omdat ik vind dat die naam beter bij hem past. Maar voor de rest kan ik schrijven wat ik wil. En hier en daar nog wat veranderen. Voor een doos op zolder is geen moeite mij te veel.

25/02: Xavier

Categorie: Menselijk
Door: Maartje
Dit bericht is tijdelijk niet te lezen, omdat het dingen zei die niet zo lief zijn over iemand die hier weleens zou kunnen terechtkomen.
Categorie: Menselijk
Door: Maartje
Dit bericht is tijdelijk niet te lezen, omdat het dingen zei die niet zo lief zijn over iemand die hier weleens zou kunnen terechtkomen.
Categorie: General
Door: Maartje
Dit bericht is tijdelijk niet te lezen, omdat het dingen zei die niet zo lief zijn over iemand die hier weleens zou kunnen terechtkomen.
Categorie: Menselijk
Door: Maartje
Dit bericht is tijdelijk niet te lezen, omdat het dingen zei die niet zo lief zijn over iemand die hier weleens zou kunnen terechtkomen.
Categorie: General
Door: Maartje
Allez, quoi, dat gaat hier precies niet goed met de onherkenbaarheid van Xavier. Misschien eens mee ophouden, bloggen over bestaande personen als het niet zo lief is wat ik zeg.

Daar moet ik eens goed over nadenken.

21/06: Hh

Categorie: General
Door: Maartje
Dat hemmeke van Xavier is iets te vaak uit te kast gekomen, en dat ligt niet aan het landsklimaat, me dunkt. Verder ook heimwee gehad natuurlijk, maar nooit levensbedreigende proporties.
Categorie: General
Door: Maartje
Patrick is de mens wier ogen eruit dreigen te vallen elke keer als hij ze beweegt. Hij is jonger dan ik, pas van school af en hij werkt nu in de natuurarbeid. Kijk, ik wil niet denigrerend klinken of intellectueel overkomen, maar ik denk dat Patje, zoals de mannen hem weleens noemen, geen greintje ambitie heeft. En 't is nu niet dat hij zijn werk met hart en ziel doet, want dan zou ik het begrijpen, er werkt bij ons ook een gediplomeerde chef-kok die de stress beu was en er is ook iemand die honden kweekt en verkoopt tot in Vietnam en toch nog iets anders om handen wou hebben. Of een steenrijke aannemer die een pensioen wilt.

Patje had geen zin om verder te studeren, en dus heeft hij op dertig juni dit jaar de laatste keer zijn boterhammen gesmeerd om naar school te gaan, een week vakantie genomen en is hij dan opnieuw beginnen smeren om ze 's middags in een vuile camionette op te eten, hij haalt ze uit een kipling boekentas en 't is altijd wit brood met fluoroze confituur en een stukje kaas erbij, zijn boterhammen zijn vreselijk fantasieloos.

En hij zwijgt doorgaans, ik denk dat hij zich niet op zijn gemak voelt tussen de mannen, want hun boterhammen steken in een zak brood in verweerde frigoboxen en zijn niet netjes in twee gesneden. Als Patje een pint drinkt, ligt het flesje onwennig in zijn handen. En ik heb al een paar keer in een ploeg zonder Patje gewerkt en ze lachen wel een beetje achter zijn rug om. In een ploeg met Patje erbij wordt hem soms iets schunnigs gevraagd waar hij onnoemlijk na´ef op reageert.

En als hij dan soms zijn mond opendoet, dan is het van spektakel alom en wordt er gelachen, en Patje weet dan niet goed of ze met hem lachen of om hem, en dan zit hij er weer onwennig bij te tureluren. En soms zeggen ze dat-ie maar achter mij aan moet komen, omdat we toch bijna even oud zijn, en dan durft hij uren niet in mijn richting kijken. Ik heb er soms een beetje medelijden mee, maar meestal denk ik, ach Patje, koop u een frigobox, rijd er een paar keer over met uw mountainbike en steek uw fluoroze boterhammen erin. Hij prˇbeert het niet eens.

Xavier, dat was wel willen maar niet altijd kunnen, en Patje, die wilt zelfs niet eens. Vergeleken met hem is Xavier onnoemlijk hip en een ongeloofelijke bink.
Categorie: Jochei!
Door: Maartje
Uitgebreid gaan ontbijten, in de Joodse wijk, maar niet koosjer, en veel Amerikaanse Joden gezien die hun afkomst eens op toeristische wijze kwamen bekijken. Er is duidelijk ook een mode in keppeltjes, en een dresscode voor meisjes in de synagoge, een lelijke rok en schoenen die er niet onder passen alstublieft. Sjaloom!

Verder weer busperikelen vandaag, en dat in de regen, en een biljet zonder limiet in het zwembad. En dus ook sauna's, inclusief rustgevende vogelgeluiden en veranderend licht, voor ontspanning dan wel opwinding, vermoedelijk. Maar vooral veel water en dat tegen soms verbazingwekkende snelheden.

En Georgisch gegeten, da's dus niet typisch Pools. Maar wel lekker. Xavier afgescheept. En veel menukaarten gestolen. Om op te hangen en zo de Poolse kaalheid een beetje te verdrijven. Een mens moet soms harde maatregelen treffen.

09/08: Meta-blur

Categorie: General
Door: Maartje

Er zijn vijf mensen op mijn blog terechtgekomen op zoek naar Hot Marijke. Misschien moet ik maar schrijven dat ik Paris Hilton naakt hebt gezien en daar een foto van getrokken heb en die dan heb gepost, terwijl het natuurlijk helemaal geen foto is van Paris Hilton in haar blootje, maar een bewijs dat ik gelijk had, toen met dat boek. Ik was er helemaal van gedaan toen ik het las.

Ik had het mij alleen aan de andere kant herinnerd.

Maar goed, ik wil dus graag meer lezers. Ik zou dus wat meer moeten posten, maar ik weet begot niet waarover. Allez, als ik op andere blogs lees waarover geschreven wordt, dan voel ik mij vaak voyeuristisch. Ik ben dus op zoek naar de grens tussen dingen waarover ik kan schrijven en dingen waar het internet nog niet klaar voor is.

Ik kan schrijven dat ik vandaag niet heb moeten werken in de namiddag en dat mijn neus al geen pijn meer doet. Ik kan ook schrijven over mijn werk en mijn studies. Ik zou eigenlijk geen dingen mogen posten die andere mensen zouden kunnen kwetsen, maar met Xavier in gedachten weet ik dat ik mij daar al schuldig aan heb gemaakt. En ik kan ook niet schrijven over dingen die ik wel voel maar niet kan verwoorden, waardoor vaak ook mijn vrienden er niets over weten.

Hm.