Warning: Parameter 1 to NP_BadBehavior::event_PostAuthentication() expected to be a reference, value given in /home/jbenoene/public_html/mette_marta/nucleus/libs/MANAGER.php on line 331
Oostblog - Przygody w Polsce » Archive

Archieven

U bekijkt momenteel de archieven voor December 2007
Categorie: De pot nat
Door: Maartje
De wereld gaat kapot omdat alle mensen met het licht aan willen plassen. Dat zeg ik u, vanaf nu iedereen in het donker op toilet en hupsakee, Kyoto wordt poepsimpel.
Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Iryna van mijn klas komt uit Wit-Rusland. Ik spreek er niet zo vaak tegen, want we hebben maar één vak gemeenschappelijk. Maar deze week zat ik er toch eens naast. Ik was de krant aan het lezen en vroeg mij af:

- Volgt ge dat eigenlijk, de Belgische formatie.
- Ja, ja, ik 'eb het gefolgd.

Hm, voltooid verleden tijd, gebruikt ze daar. Dat kan je niet zeggen over onze formatie. Ik lees verder de krant. Plots vraagt Iryna:

-Iz 'et al geformd?

Me dunkt heeft ze het niet op de voet gevolgd.
Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Je zal maar een kerstbal zijn, in dit leven. Elf maanden in een muffe doos op zolder tot iemand met een zaklamp je komt halen en in een boom hangt en verder geen oog meer heeft voor je rondingen en de glans van je schaal, de pakjes blinken aanlokkelijk en de bollen zijn toch ieder jaar hetzelfde.

Maar een pakje zijn is ook niet alles. Je ware aard verbergen in een kleurrijk papiertje met hier en daar wat glitter, bewonderd worden op kerstavond en eindigen in een hoek als decoratiemateriaal of slechter nog op e-bay.

Of de kerstman, dan besta je niet en moet je toch alle sokken vullen in Amerika, ik vraag me af hoe die man dat ieder jaar weer klaarspeelt. En een kerstboom staat ook maar heel even in de kijker, uiteindelijk.

En toch is kerstmis zo fijn. 't Is hetzelfde als met alles eigenlijk, de verwachting is half het plezier.

06/12: Varia

Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Een Franse roman van Amélie Nothomb gekocht, in plaats van altijd die eeuwige Engelse pockets. Er zijn nog een aantal wachtende boeken voor maar ik hou het bijna niet, het is zo lang geleden dat ik nog een Frans boek heb gelezen. De eerste bladzijde was veelbelovend mooi.

Ho maar. Op den teevee gehoord, in het kader van een programma dat iets met liefde hoort te doen: Als het op den teevee niet lukt, dan is het gedaan. Sommige vrouwen moeten echt iets doen aan hun gedachten.