Warning: Parameter 1 to NP_BadBehavior::event_PostAuthentication() expected to be a reference, value given in /home/jbenoene/public_html/mette_marta/nucleus/libs/MANAGER.php on line 331
Oostblog - Przygody w Polsce » Archive

Archieven

U bekijkt momenteel de archieven voor February 2007

22/02: Sneeuw !

Categorie: De pot nat
Door: Maartje

Het sneeuwt in Polen, en niet van die snertsneeuw zoals in België maar sneeuwsneeuw in dikke vlokken die blijven liggen op de grond!

Enfin, 't is ondertussen al minder aan het sneeuwen, maar toch, het is hier dus nog duidelijk winter.

Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Een smurf in het Pools is een smerf. Zie ook hiernaast voor een snelcursus Pools.
Zo'n dingen kom je te weten als je een voorkeur hebt voor blauw ijs. Smerf-ijs dus. Wel lekker, een beetje blue-curaçoa en een beetje zoals die vitaminensiroop met gekleurde bollen op de fles. Hoe heette die ook weer?

De andere smaak was jogurt mandarynkowy.

18/02: Fruit

Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Ze zeggen dat de Poolse appels en aardbeien de beste van de wereld zijn. Ik ben er nu ene aan het eten en 't is toch maar ne melige. Volgens de winkel zou het nochtans nen harde moeten zijn. We hebben ook Poolse pruimen gekocht en bananen, maar die zijn waarschijnlijk niet Pools.

De bananen zijn trouwens toch maar voor in de soep te doen. Nu ik toch een staafmixer heb.

17/02: Kapitalisme

Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Gisteren heb ik soep gemaakt. Speciaal voor naar de Jubilat gegaan om laurier en thijm (tymaniec, of zoiets) te kopen, en een prei. De selder zag er niet uit dus die heb ik maar gelaten voor wat hij was.
Kapitalisme tiert welig in de Jubilat, veel Coca-Cola en 24/7 open, om de concurrentie van de goedkopere Tesco aan te kunnen vermoed ik.
Die arme kassamadammen toch. Ze worden er helemaal onvriendelijk van.

De soep is goed gelukt, met dank aan de staafmixer van Tesco.

Voor de bezoekers:
prei: por
selder: seler
soep: zupa
Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Vandaag naar de cinema geweest. Er was maar een film die niet gedubd was die we dan maar hebben genomen. Das Leben der Anderen, eigenlijk al gezien, maar met Poolse ondertitels is toch iets heel anders.
We zaten in de Mala Sala, de kleine zaal dus, en dat is heel letterlijk, zes rijtjes van vier stoelen, en er zaten dan nog maar tien mensen in.
www.kijow.pl

Al veel Poolse kuisvrouwen en bouwvakkers gezien. We zitten dan ook bij de bron.